Kategoriler

Aydın Paragraf

Barajlardaki su seviyesi yükselmeye devam ediyor

Türkiye’nin en önemli tarım kentlerinden biri olan Aydın’da kış ortasında yaşanan kuraklık tehlikesi bahar yağışları ile birlikte sona erdi. Aydın ve çevresinin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan İkizdere Barajı’nda su seviyesinin her geçen gün arttığı kaydedildi.  

Bu yıl kış yağışlarının ortalamanın altında kalması nedeniyle kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan Aydın’da 12 Mart’tan sonra başlayan yağışlar yüzleri güldürüyor. Mart ayına kurak giren Aydın ilinde 12 Mart’tan sonra yaklaşık 20 günde 85,9 kilogram yağış düştü. Uzun yılar ortalamasına göre 69,9 kilo yağış alan Aydın’a Mart 2023’te metrekareye 15 kilogram fazla yağış düşerken, Nisan ayı içerisinde de metrekareye ortalama 60 kilogram yağış düştü. Uzun yıllar ortalamasına göre Nisan ayı içerisinde metrekareye 48,8 kilogram yağış alan Aydın’da Nisan ayında metrekareye fazla yağan yaklaşık 10.2 kilogramlık yağış hem toprağın tavda kalmasını hem de barajların su seviyesinin yükselmesini sağladı.

Mayıs ayında da yağışlar devam ederken Meteoroloji Müdürlüğü Aydın ve çevresinde 29 Mayıs Pazartesi gününe kadar aralıklarla yağışların devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
BAŞKAN ANIL YETİŞKİN’DEN 1 MAYIS MESAJI
Genel
SÖKE, KÜNKCÜ’YÜ BAĞRINA BASTI “HİZMET DEVAM EDECEK”
Genel
GELİR DEĞİL EMEK: 1 MAYIS’TA GERMENCİK BELEDİYESİ’NİN İŞLETMELERİ KAPALI
Genel
BAŞKAN YETİŞKİN: “HERKES KANUNİ SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ”
Genel
KUŞADASI BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİNDEN KIRSAL MAHALLELERE ZİYARET
Siyaset
CHP’Lİ BÜLBÜL: “ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİSİ KORUNACAK MI”
Genel
EFELER’İN YARDIM AĞI BAŞKAN ANIL YETİŞKİN İLE HANELERE KONUK OLUYOR
Genel
KUŞADASI EVCİL HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ'NDE KENE İÇİN ERKEN ÇÖZÜM HAMLESİ
Siyaset
CHP’Lİ BÜLBÜL: “EMEKÇİNİN, ALIN TERİNİN, DAYANIŞMANIN BAYRAMI KUTLU OLSUN”
Genel
EFELER BELEDİYESİ YOL KONFORU VE GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR