Kategoriler

Aydın Paragraf

Bir günde metrekareye 117 kilogram yağış düştü

Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip illerin başında gelen ve 2023 yılına kurak giren Aydın’da Kasım ayı yağışları sevindirdi. Uzun yıllar ortalamasına göre Kasım ayında 92,6 kilogram yağış alan Aydın’da Kasım ayı ortalaması 138,8 kilograma ulaştı. Yağışların devam ettiği Aydın’da son 24 saat içerisinde Germencik’te metrekareye 117 kilogram yağmur yağdı. 

Küresel ısınma ve kuraklığın etkisi ve endişesinin her geçen gün artarak devam ettiği Türkiye’de kış mevsimi ile birlikte sevindiren yağışlar gerçekleşmeye başladı. Son yıllardaki kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyesinin oldukça düştüğü Aydın’da Kasım ayı yağışları sevindirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Aydın’da metrekareye ortalama 138.8 kilogram yağış düştü. Uzun yıllar ortalamasına göre ekim aylarında metrekareye 39,7 kilogram yağış alan Aydın’da bu yıl Ekim ayında gerçekleşen yağış miktarı 6.2 kilogramda kalmıştı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, çoğunluğu gece olmak üzere son 24 saat içerisinde Germencik’e 117 kilogram, İncirliova’ya 114 kilogram, Güzelçamlı’ya 58,4 kilogram, Söke’ye 50,8 kilogram, Efeler’e 25.2 kilogram yağış düştü.

Yağışların bugün saat 18:00’e kadar devam edeceği, hafta sonu Aydın ilinde yağış beklenmediği pazartesi günü öğleden sonra yağışların tekrar başlayacağı belirtildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
'ALO ÇÖP TAKSİ’DEN’ KENT HİJYENİ VE TEMİZLİĞİNE ÖNEMLİ KATKI
Kültür Sanat
MÜZİĞİN RİTMİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE AYDIN’DA ATACAK
Ekonomi
Başkan Künkcü, ahilik kültürünü kitapla geleceğe taşıdı
Genel
‘Çöp Atmayın’ Uyarısına Rağmen Çöp Yığınları Tepki Çekiyor
Genel
BAŞKAN YETİŞKİN: EFELER’İN HER MAHALLESİNE MODERN YOLLAR KAZANDIRIYORUZ
Kültür Sanat
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDAN MÜZİKSEVERLERE DAVET
Siyaset
CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN BÜLBÜL: YARGININ ÜZERİNDEN SİYASETİN KİRLİ ELLERİNİ ÇEKİN
Genel
DİDİM BELEDİYESİ’NE TBB’DEN VİDANJÖR HİBESİ
Siyaset
KUŞADASI CHP İLÇE ÖRGÜTÜ’NDE MEHMET GÜRBİLEK GÜVEN TAZELEDİ
Spor
NAZİLLİ BELEDİYESİ BÖLGENİN EN KALABALIK SPOR GRUBUNA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR