Kategoriler

Aydın Paragraf

NAZİLLİ’NİN KIRSAL MAHALLELERİNDE AFET FARKINDALIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ

Nazilli Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, coğrafi koşulları nedeniyle afetlere karşı daha hassas olan kırsal mahallelerde ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik kapsamlı afet farkındalığı eğitimi düzenledi.

Nazilli Afet Acil Durum Birimi (NAFAD), Bozdoğan Meslek Yüksekokulu ve Aile Destek Merkezi Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) ile Bekirler, Aksu, Kızıldere ve Işıklar İlköğretim Okulları'nda gerçekleştirilen eğitimlerde; deprem, yangın ve sel gibi sıkça rastlanabilecek doğal afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında hayatta kalma becerilerini artıracak doğru davranış biçimleri uygulamalı olarak anlatıldı. 

Acil durum çantası hazırlamanın püf noktaları, güvenli toplanma alanlarının bilinmesi ve genel afet bilinci konularında da detaylı bilgilendirmelerin yapıldığı programda kırsal alanların coğrafi yapısı itibarıyla sel, orman yangını ve heyelan gibi afetlere karşı daha kırılgan bir konumda olduğuna dikkat çekildi. 

Eğitimlerin artarak devam edeceğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; "Sorumluluk alanımızın her noktasına eşit derecede özen gösteriyoruz. Afete hazırlık konusunda yürüttüğümüz kapsamlı çalışmaların önemli bir ayağını da bu eğitimler oluşturuyor. Bu hafta içerisinde toplam beş eğitim kurumu ve bir sosyal yardımlaşma merkezimizde afet farkındalığı eğitimlerini tamamladık. Hedefimiz, her mahallemizin ve her okulumuzun bu hayati bilince erişmesini sağlamak. Bu yöndeki çalışmalarımız kesintisiz olarak devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
BAŞKAN ANIL YETİŞKİN’DEN 1 MAYIS MESAJI
Genel
SÖKE, KÜNKCÜ’YÜ BAĞRINA BASTI “HİZMET DEVAM EDECEK”
Genel
GELİR DEĞİL EMEK: 1 MAYIS’TA GERMENCİK BELEDİYESİ’NİN İŞLETMELERİ KAPALI
Genel
BAŞKAN YETİŞKİN: “HERKES KANUNİ SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ”
Genel
KUŞADASI BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİNDEN KIRSAL MAHALLELERE ZİYARET
Siyaset
CHP’Lİ BÜLBÜL: “ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİSİ KORUNACAK MI”
Genel
EFELER’İN YARDIM AĞI BAŞKAN ANIL YETİŞKİN İLE HANELERE KONUK OLUYOR
Genel
KUŞADASI EVCİL HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ'NDE KENE İÇİN ERKEN ÇÖZÜM HAMLESİ
Siyaset
CHP’Lİ BÜLBÜL: “EMEKÇİNİN, ALIN TERİNİN, DAYANIŞMANIN BAYRAMI KUTLU OLSUN”
Genel
EFELER BELEDİYESİ YOL KONFORU VE GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR