Kategoriler

Aydın Paragraf

Aydın Yuvarlaması’na coğrafi işaret alırdı

Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın geleneksek tatlarından “Aydın Yuvarlaması”nın (yuvalama) coğrafi işaretini aldı. Markalaşmanın önemine vurgu yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın geleneksel lezzetlerini koruma altına almaya devam edeceklerini söyledi.  

Aydın Büyükşehir Belediyesi, geçmişi çok eskiye dayanan ve özellikle düğün gibi cemiyetlerin vazgeçilmez lezzetlerinden olan yuvarlamayı koruma altına aldı. Coğrafi işaretin alınmasıyla birlikte ticari üretimde yuvarlamanın mahreç ve işaretinin ürünün ambalajı üzerinde bulunması gerekecek. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret verilen “Aydın Yuvarlaması”na bir standart getirilirken, böylelikle yuvarlamanın üretim şartları ve yöntemi en doğru şekilde kayıt altına alınmış oldu.

‘Katma değeri önemsiyoruz’
Büyükşehir Belediyesi’nin Aydın'a özgü ürünlerin tanıtılması ve tescillenmesi için çalışmalar yürütmeye devam edeceğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Günümüzde üretimde markalaşmak oldukça önemli. Geleneksel olarak evlerde, cemiyetlerde yapılagelen yuvarlamamızın da endüstriyel olarak doğru şekilde üretilmesi önem arz ediyor. Üreticilerimizin katma değerli ürünler üretmesini ve bu ürünlerin de tescillenmesini özellikle önemsiyoruz. Bu sebeple üreticilerimize verdiğimiz her türlü desteğin yanında, coğrafi işaretli ürün sayısını artırmak için de Aydın'la ün bağı bulunan her ürünün tescili için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Siyaset
CHP’Lİ SOLAKOĞLU BOZDOĞAN’DA ÜRETİCİLERLE BULUŞTU: “TARIM SAHADAN YÖNETİLMELİ”
Genel
BAŞKAN VEKİLİ DEMİRTAŞ’TAN DAVUTLAR JEOTERMAL VE HİZMET ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP
Genel
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN SAHİL BANDINDA YOĞUN MESAİ
Genel
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKBÜK YOLUNU YENİLENİYOR
Genel
KUŞADASI PLAJLARINDA SEZON HAZIRLIĞI BAŞLADI
Genel
BAKAN ERSOY: “AYDIN’IN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİNİ DAHA GÖRÜNÜR KILACAĞIZ”
Asayiş
ZİYNET EŞYASI HIRSIZLIĞI ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI, 850 BİN TL DEĞERİNDE EŞYA ELE GEÇİRİLDİ
Asayiş
GERMENCIK’TE YOL KONTROLÜNDE 19 DÜZENSIZ GÖÇMEN YAKALANDI, ORGANIZATÖR TUTUKLANDI
Genel
EFELER BELEDİYESİ ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
Genel
BAŞKAN KÜNKÇÜ’DEN NAZİLLİ’DE GÜÇ GÖSTERİSİ: “MAVİ LİSTEDE BULUŞALIM”