Kategoriler

Aydın Paragraf

Kuşadası'na gemisiyle 8 bin 200 turist geldi

Aydın'ın Kuşadası ilçesi kruvaziyer turizminin önemli merkezlerinden biri olarak her yıl binlerce turisti ağırlamaya devam ederken, Ege Port Limanı'na yaklaşan 4 kruvaziyer gemisi ile kente 8 bin 200 turist geldi. 

Kuşadası, tarihi ve doğal güzellikleri, turistik yerleri ve deniziyle turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kruvaziyer turizmi, şehrin ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor. Kuşadası'na Panama bayraklı 'MSC Splendia', Norveç bayraklı 'Viking Star', Bahama bayraklı 'S.S Voyager' ve Palau bayraklı 'Aida Blu' isimli dört kruvaziyer gemisi ve 8 bin 200 turist gelirken, iş yerlerinde de hareketlilik oluştu. Turistler, Kuşadası'nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etmek için seyahat acenteleri tarafından düzenlenen turlara katıldı. Bazıları, yakın konumda bulunan Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ile Meryem Ana Evi'ni ziyaret etti. Diğer turistler ise Kuşadası merkezinde alışveriş yapmayı tercih etti. Turistlerin yoğun ilgisi, Kuşadası esnafının yüzünü güldürdü.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte artan turist sayısından dolayı mutlu olduklarını ve turistlerin güzel bir tatil geçirmeleri için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Siyaset
CHP’Lİ SOLAKOĞLU BOZDOĞAN’DA ÜRETİCİLERLE BULUŞTU: “TARIM SAHADAN YÖNETİLMELİ”
Genel
BAŞKAN VEKİLİ DEMİRTAŞ’TAN DAVUTLAR JEOTERMAL VE HİZMET ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP
Genel
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN SAHİL BANDINDA YOĞUN MESAİ
Genel
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKBÜK YOLUNU YENİLENİYOR
Genel
KUŞADASI PLAJLARINDA SEZON HAZIRLIĞI BAŞLADI
Genel
BAKAN ERSOY: “AYDIN’IN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİNİ DAHA GÖRÜNÜR KILACAĞIZ”
Asayiş
ZİYNET EŞYASI HIRSIZLIĞI ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI, 850 BİN TL DEĞERİNDE EŞYA ELE GEÇİRİLDİ
Asayiş
GERMENCIK’TE YOL KONTROLÜNDE 19 DÜZENSIZ GÖÇMEN YAKALANDI, ORGANIZATÖR TUTUKLANDI
Genel
EFELER BELEDİYESİ ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
Genel
BAŞKAN KÜNKÇÜ’DEN NAZİLLİ’DE GÜÇ GÖSTERİSİ: “MAVİ LİSTEDE BULUŞALIM”