Kategoriler

Aydın Paragraf

KUŞADASI'NDA CUMHURİYET'İN 102'NCİ YILI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetimizin ilanının 102’nci yılı, Kuşadası’nda gurur, sevinç ve milli birlik duygularının doruğa ulaştığı görkemli bir törenle kutlandı. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Garnizon Komutanı Personel Yarbay İlker Görkem, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ayşegül Dağlı, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Cumhuriyet’i bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarak sözlerine başlayan Kaymakam Keklik, “Cumhuriyetimiz ve milletimiz sonsuza kadar var olacaktır” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Programın devamında, Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu öğrencileri ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan piyano dinletisi ve koro performansı izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Etkinlik, Emekli Bekçi Ahmet Cengiz’in güçlü sesiyle seslendirdiği “Akdeniz’e Doğru” adlı şiirle devam etti. Ardından Adnan Menderes Üniversitesi Geleneksel Türk Müziği Bölümü öğrencileri, seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle alandaki coşkuyu daha da artırdı.

Günün anlam ve önemini vurgulayan özel bir gösteri ise Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden geldi. Hazırladıkları “Cumhuriyet Masalı” adlı oratoryo, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kutlamalar, Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve Kuşadası Folklor Araştırma Derneği (KUFAD) ekibinin birlikte sahnelediği halk oyunları gösterisi ile renkli görüntülere sahne oldu. Meydanı dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla gösterilere eşlik etti.

Törenin sonunda, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrenciler sahneye davet edilerek alkışlarla tebrik edildi. Bando eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle Kuşadası’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşku içinde sona erdi.

Cumhuriyet’in 102’nci yılında Kuşadası, bir kez daha Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet’in ışığında birlik ve gurur dolu bir gün yaşadı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
DERİCİ MUSTAFA GÜRBÜZ ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI CUMHURİYET SERGİSİ
Genel
KUŞADASI'NDA CUMHURİYET'İN 102'NCİ YILI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI
Spor
KUŞADASI’NDA CUMHURİYET COŞKUSU KORTLARA TAŞINDI
Genel
DİDİM’DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Genel
İncir Festivalinin Traktör Talihlisi Anahtarını Başkan Zencirci’den Teslim Aldı
Genel
BAŞKAN ÖMER GÜNEL’DEN KUŞADASI GASTRONOMİSİNE İKİ BÜYÜK MÜJDE
Genel
AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ SEDA SARIBAŞ’TAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Genel
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SAVAŞ: CUMHURİYET GEÇMİŞİMİZİN OLDUĞU KADAR GELECEĞİMİZİN DE TEMİNATIDIR
Genel
CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ: CUMHURİYET; ÖZGÜRLÜĞÜN, ADALETİN VE EŞİTLİĞİN ADIDIR
Genel
CHP’Lİ BÜLBÜL: CUMHURİYET’İN KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ