Kategoriler

Aydın Paragraf

Kuşadası çarşıları sezonuna yenilenen yüzüyle girecek

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi tarafından kentin turistik çarşılarında başlatılan alt ve üst yapıyı yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda altyapı yenileme işlemi tamamlanan Sevgi Sokak’a doğal taş döşenmeye başlandı. Zemin söküm işlemi tamamlanan Kahramanlar Caddesi’nde ise altyapı yenileme çalışması yürütülecek.

Kuşadası Belediyesi’nin kentin turistik çarşılarını daha modern bir görünüme kavuşturmak için başlattığı yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında Sağlık Caddesi, Sabucalı, Öge, Bülent Çağatay ve Sevgi sokakların alt yapıları tümüyle yenilendi. Bölgeye şimdiye kadar Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bin 450 metrekare yağmur suyu hattı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri ise bin 950 metrekare içme suyu hattı döşedi. Alt yapı işleri tamamlanan cadde ve sokaklara beton dökülmeye devam ediliyor. Beton döküm çalışması tamamlanan Sevgi Sokak’a Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince doğal taş döşenmeye başlandı. Zemin söküm işlemi tamamlanan Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi’nde ise içme suyu döşeme işlemine devam ediliyor. Ekipler son olarak Kahramanlar Caddesi’nin altyapısını yenileyecek.

ÇALIŞMALAR 7/24 ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Beton döküm işleminin ardından cadde ve sokaklarda Kuşadası Belediyesi tarafından 30 bin metrekarelik doğal taş döşemesi ve 3 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Ayrıca çarşıların aydınlatma sistemleri yenilenerek işletmelerin cephe ve tabela düzenlemeleri birbiriyle uyumlu hale getirilecek. 7/24 esasına göre yürütülen çalışmalar yaz turizm sezonu öncesinde tamamlanmış olacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Siyaset
CHP’Lİ SOLAKOĞLU BOZDOĞAN’DA ÜRETİCİLERLE BULUŞTU: “TARIM SAHADAN YÖNETİLMELİ”
Genel
BAŞKAN VEKİLİ DEMİRTAŞ’TAN DAVUTLAR JEOTERMAL VE HİZMET ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP
Genel
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN SAHİL BANDINDA YOĞUN MESAİ
Genel
AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKBÜK YOLUNU YENİLENİYOR
Genel
KUŞADASI PLAJLARINDA SEZON HAZIRLIĞI BAŞLADI
Genel
BAKAN ERSOY: “AYDIN’IN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİNİ DAHA GÖRÜNÜR KILACAĞIZ”
Asayiş
ZİYNET EŞYASI HIRSIZLIĞI ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI, 850 BİN TL DEĞERİNDE EŞYA ELE GEÇİRİLDİ
Asayiş
GERMENCIK’TE YOL KONTROLÜNDE 19 DÜZENSIZ GÖÇMEN YAKALANDI, ORGANIZATÖR TUTUKLANDI
Genel
EFELER BELEDİYESİ ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
Genel
BAŞKAN KÜNKÇÜ’DEN NAZİLLİ’DE GÜÇ GÖSTERİSİ: “MAVİ LİSTEDE BULUŞALIM”