Kategoriler

Aydın Paragraf

Kuşadası kapalı pazar yerine ulaşım çilesi sona erdi

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kentte yaşanan önemli bir sorunu daha çözüme kavuşturdu. Vatandaşlardan gelen talep üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşen Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nin önüne bir dolmuş durağı yapılmasını sağladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin arasındaki uyum ve iş birliği Kuşadalıların yaklaşık 7 yıldır yaşadığı bir sorunu daha çözüme kavuşturdu. Hacıfeyzullah Mahallesi’nde bulunan Kuşadası Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nin önünde toplu taşıma araçlarının yolcu indirip bindirme çilesi sona erdi. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşınan konu ile ilgili Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kurul kararı çıkartıldı. Alınan kararın ardından Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kapalı pazar yerinin önündeki Süleyman Demirel Bulvarı bağlantı yolunun üzerine araçların kısa süre bekleme yapabilecekleri bir cep yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı tarafından ise cebe toplu taşıma araçlarının yolcu indirip bindirecekleri bir durak yerleştirildi.

BAŞKAN ÖMER GÜNEL SÖZÜNÜ TUTTU

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel “Seçim sürecinden bu yana toplu taşıma araçlarının kapalı pazar yerinin önünde yaşadıkları yolcu indirip bindirme problemi ile ilgili vatandaşlarımızdan çok fazla şikâyet alıyorduk. Konuyu Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdık. UKOME kararı ile Aydın Büyükşehir Belediyemizle iş birliği içerisinde sorunu çözüme kavuşturduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na kentimize verdiği önem ve çalışmalarımıza sunduğu destek için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

VATANDAŞ RAHAT ETTİ

Kentte turizm sektöründe çalışan Menazi Erol, “Durağın yapılması çok iyi oldu. Daha önceden insanlar pazara gelebilmek için dolmuştan indikten sonra 200 metre yürümek zorunda kalıyordu. Pazar dönüşünde de aynı çile yaşanıyordu. Durak yapıldıktan sonra büyük bir rahatlık yaşadık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Uzun yıllardır Kuşadası’nda yaşayan Yüksel Coşkun ise “Bu durak çok yararlı oldu. Otogara giriş çıkışlar bu bölgede trafik sıkışıklığına neden oluyordu. Bu nedenle dolmuşlar pazar yerinin önünde yolcu indirip bindirmekte zorluk çekiyorlardı. Bu noktaya bir durak yapılması bu sorunu ortan kaldırdı. Yetkililere teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
EFELER HALKI NEVZAT BİÇER NİKAH VE KONFERANS SALONU İÇİN TEK YÜREK OLDU
Asayiş
AYDIN’DA OKUL ÖNLERİNDE GÜVENLİK TEDBIRLERİ ARTIRILDI
Genel
FEDERASYON BAŞKANI ŞEN’DEN KÜNKCÜ’YE TAM NOT: “İŞİNİN EHLİ, GÖREVİNİ HAKKIYLA YAPIYOR”
Genel
DİDİM BELEDİYESİ’NDEN TURİZM HAFTASINDA KÜLTÜR, LEZZET VE RİTİM BULUŞMASI
Genel
KUŞADASI’NDA ÖĞRENCİLERE SOSYAL GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ
Genel
EFELER BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI SONRASI NEVZAT BİÇER PARKI’NI PIRIL PIRIL YAPTI
Siyaset
CHP’Lİ BÜLBÜL, ORMAN FİDANLIĞINDA: “ADLİYE YAPILAMAZ, ANAYASA ÇİĞNENEMEZ”
Asayiş
GERMENCİK’TE 13 YIL 9 AY HAPİS CEZALI HÜKÜMLÜ YAKALANDI
Genel
AYDIN ÇILDIR HAVALİMANI ULUSLARARASI TİCARİ UÇUŞLARA HAZIRLANIYOR
Asayiş
GERMENCİK’TE 5 YIL HAPİS CEZALI HÜKÜMLÜ YAKALANDI