Kategoriler

Aydın Paragraf

Kuşadası salgınla mücadelede Türkiye’ye örnek oldu

Kuşadası Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, salgınla mücadelenin en önemli birimlerinden oldu. Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren halk sağlığını korumak için gerekli tüm önlemleri alan Sağlık İşleri Müdürlüğü, iki buçuk ay boyunca 12.566 adet çocuk maskesi, 222.694 adet yetişkin maskesi, 80 bin çift eldiven ve 20.000 adet küçük el dezenfektanı dağıttı. 

KUŞADASI BELEDİYESİ 235 BİN 260 MASKE DAĞITTI
Salgın ile mücadelede en başarılı ilçe belediyelerinden olan Kuşadası Belediyesi, temizlik, hijyen, dezenfeksiyon ve sosyal yardım çalışmalarının yanı sıra halk sağlığını korumak amacıyla yürüttüğü çalışmalarla da dikkat çekti. İlk vakanın görüldüğü günden itibaren harekete geçen Kuşadası Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, öncelikli olarak salgının önlenmesinde en önemli unsur olan maske ve dezenfektan teminini sağladı. Salgın süreci boyunca kentte maske ve dezenfektan sıkıntısı yaşanmaması için tüm hazırlıkları yapan Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, iki buçuk ay boyunca 12.566 adet çocuk maskesi, 222.694 adet yetişkin maskesi, 20.000 adet küçük el dezenfektanı ve18 hijyen noktasına dolumu yapılmak üzere toplamda 1.130 litre sıvı el dezenfektanı dağıttı. Ayrıca Belediye personeline, kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanlarına, esnafa, kuaför ve güzellik salonu çalışanlarına ve vatandaşlara 80.000 çift eldiven dağıtıldı.

İŞLETMELERE SIKI DENETİM 
Kuşadası Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, salgın sürecinde fırınlar, kasaplar, marketler ve paket servisi yapan büfe ve restoranlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. İki buçuk ayda 153 işletmeyi denetleyen Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri,  maske, eldiven kullanımı ve sosyal mesafenin sağlanması konusunda da gerekli uyarılarda bulundu. Öte yandan salgın sürecinde pazaryerlerinin girişinde tüm esnafa ve vatandaşlara ateş ölçümü ile maske kontrolü yapıldı. Uygulama salgın riski ortadan kalkana kadar devam edecek.
Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından üstlenilen görevlerden bir diğeri de sokak hayvanları ile ilgili oldu. Salgın sürecinde kapanan kafe, restoran, otel gibi işletmeler tarafından beslenen kedi ve köpeklerin aç kalmaması için gönüllülerle iş birliği içerisinde düzenli olarak mama dağıtımı yapıldı. 
 

Yorumlar

Hatice Pektaşoğlu 6 Yıl Önce

Teşekkürler Ömer ğüner başkanımıza başarılarının devamını teprikler pişman olmadık seni seçtiğimiz için

Daha Fazla Haber
Genel
SÖKE, KÜNKCÜ’YÜ BAĞRINA BASTI “HİZMET DEVAM EDECEK”
Genel
GELİR DEĞİL EMEK: 1 MAYIS’TA GERMENCİK BELEDİYESİ’NİN İŞLETMELERİ KAPALI
Genel
BAŞKAN YETİŞKİN: “HERKES KANUNİ SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ”
Genel
KUŞADASI BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİNDEN KIRSAL MAHALLELERE ZİYARET
Siyaset
CHP’Lİ BÜLBÜL: “ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ÜRETİCİSİ KORUNACAK MI”
Genel
EFELER’İN YARDIM AĞI BAŞKAN ANIL YETİŞKİN İLE HANELERE KONUK OLUYOR
Genel
KUŞADASI EVCİL HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ'NDE KENE İÇİN ERKEN ÇÖZÜM HAMLESİ
Siyaset
CHP’Lİ BÜLBÜL: “EMEKÇİNİN, ALIN TERİNİN, DAYANIŞMANIN BAYRAMI KUTLU OLSUN”
Genel
EFELER BELEDİYESİ YOL KONFORU VE GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
Siyaset
CHP’Lİ SOLAKOĞLU BOZDOĞAN’DA ÜRETİCİLERLE BULUŞTU: “TARIM SAHADAN YÖNETİLMELİ”