Kategoriler

Aydın Paragraf

Kuşadası'nda gazete sayfalarından tarihe yolculuk

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi ‘Nostalji Gazeteler’ isimli sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Gazeteci yazar Ali Gençli'nin yaklaşık 50 yılda arşivlediği gazeteler içerisinden önemli gelişmelere yer veren sayfaların seçilmesiyle oluşturulan sergi, 13 Ocak Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Gazeteci yazar Ali Gençli'ye ait ‘Nostalji Gazeteler’ isimli sergi, İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen bir kokteylle ziyarete açıldı. Kuşadası'nda görev yapan basın mensupları ve sanatseverler sergiye yoğun ilgi gösterdi. Ali Gençli'nin 1975 yılından bu yana arşivlediği 5 bin gazetenin içerisinden, tarihe yön veren önemli olaylara ilişkin haber ve manşetlerin yer aldığı sayfalardan oluşan sergide, yayın hayatını sonlandırmış bazı dergilerin ilk sayılarının örnekleri de bulunuyor. Sergi, 13 Ocak Cuma gününe kadar ücretsiz olarak izlenebilecek.

Kuşadası Belediyesi’ne ev sahipliği dolayısıyla teşekkür eden gazeteci yazar Ali Gençli, "Öncelikle hiçbir zorluktan yılmayarak görevlerini sonuna kadar yapan tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım. Kuşadası Belediyesi, bizler için önemi çok özel olan bir günde sergime kapılarını açtı. Belediye Başkanı Ömer Günel'e çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
Efeler Belediye Başkanı Yetişkin’den Kurban Bayramı Mesajı
Genel
Kuşadası Bayramda Kültür ve Keşif Rotalarıyla Öne Çıkıyor
Genel
Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’ndan Kurban Bayramı Mesajı
Genel
Aydın Valisi Dr. Osman Varol’dan Kurban Bayramı Mesajı
Genel
AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLİ SEDA SARIBAŞ’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI
Genel
GERMENCİK’İN KADER PROJESİ AGROPORT GERMENCİK’TE İLK KAZMA VURULDU
Genel
KUŞADASI BELEDİYESİ GIDA DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI
Genel
EFELER BELEDİYESİ’NDEN ARİFE GÜNÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ
Genel
AYDIN’DA SPOR SALONU İNŞAATINDA SONA GELİNDİ
Genel
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN KENT GENELİNDE HIZLI MÜDAHALE