Kategoriler

Aydın Paragraf

NEOPOLİS’TE MERMER BLOKLAR ‘ADALET’ TEMASIYLA ŞEKİLLENİYOR

Kuşadası Belediyesi ile Mehmet Nuri Göçen (MN Göçen) Vakfı iş birliği ve Marmara Adalar Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu’nda mermer bloklar ‘adalet’ temasıyla şekillenmeye başladı.

Kuşadası’nı açık hava atölyesine dönüştüren sempozyumda 8 farklı ülkeden gelen 9 heykeltıraş mermer blokları işliyor. Yaklaşık 1 ay sürecek olan yoğun bir çalışmayla şekillenecek olan eserler, tamamlandıklarında sadece kentin değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından gelen sanatseverlerin de beğenisine sunulacak.

Sempozyumun küratörü Hakan Şengönül, etkinliğin geldiği noktayı şu sözlerle anlattı: “Kuşadası’nda düzenlenen bu uluslararası sempozyum artık dünya çapında tanınırlığa ulaştı. Öyle ki, dünyanın dört bir yanındaki heykeltıraşlardan katılım için yoğun bir talep alıyoruz. Ayrıca Kuşadası Belediyesi’nin etkinlikte heykeltıraşlara sunduğu imkânlar, çalışma alanları ve desteği başka hiçbir yerde yok diyebilirim.”

Kuşadası Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya verdiği değerin en somut örneklerinden bir haline gelen Neopolis Heykel Sempozyumu, beşinci yılında da kenti kültür ve sanatın merkezi haline getirecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
BAŞKAN YETİŞKİN TÜM VATANDAŞLARI CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ’NE DAVET ETTİ
Genel
AGC: Basına Uzanan Elleri Asla Affetmeyeceğiz!
Genel
KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL’DEN BASIN MENSUPLARINA YAPILAN SALDIRIYA TEPKİ
Kültür Sanat
NAZIM’IN DİZELERİ KUŞADASI’NDA 9 FARKLI DİLDE YANKILANDI
Genel
AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem’den Gazetecilere Yapılan Saldırıya Kınama
Genel
MHP İl Başkanı Haluk Alıcık: Gazetecilere Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyorum
Asayiş
Aydın’da Gazetecilere Saldırı: Basın Özgürlüğüne Yönelik Açık Tehdit
Asayiş
Aydın’da Gazetecilere Saldırı: Haber Takibi Yapan 4 Muhabir Darp Edildi
Siyaset
BAŞKAN ÖMER GÜNEL: TÜRKİYE İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Genel
BAŞKAN YETİŞKİN FELAKET BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU