Kategoriler

Aydın Paragraf

Karaaslan: Bu güncelleme sorunu halk sağlığını olumsuz etkiliyor

İlaç fiyatlarına yapılan kur güncellemesinin 10 gün sonra yürürlüğe girecek olması sebebiyle ecza depolarının ilaç arzını azalttığını belirten Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaaslan; “Olan gene hastalara ve hastasına ilaç bulmak için çırpınan biz eczacılara oldu. Bu konu halk sağlığını olumsuz etkileyecek bir soruna dönüşüyor” dedi. 

İlaç fiyatlarındaki Euro kuru güncellenmesine yönelik Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, ecza depolarının ilaç arzını azaltması sebebiyle birçok vatandaş ve eczacı karşı karşıya gelmeye başladı. Aradığı ilacı bulamayan vatandaşlar duruma tepki gösterirken, 10 gün sonra yürürlüğe girecek olan karar sebebiyle depolardan ilaç temin edemeyen eczacılar da mağduriyet yaşamaya başladı. Daha önce 14 TL olarak uygulanan güncel Euro değerine yüzde 25 zam gelirken, 25 Aralık 2023 tarihinde itibaren yürürlüğe girecek kararla birlikte güncel ilaç fiyatları 17 lira 55 kuruş seviyesine yükselecek.

“YILLARDIR AYNI SÜRECİ YAŞIYORUZ”

Yaşanan bu durum karşısında vatandaş ve eczacıların karşı karşıya kaldığını belirten Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaaslan, yıllardır aynı süreçleri yaşadıklarını ifade etti. Sağlık sektöründeki bu sorunun getireceği tehlikeye dikkat çeken Başkan Karaaslan; “İlaç fiyatları güncellendi ancak 10 gün sonra yürürlüğe girecek. Dolayısıyla ilaç firmaları ve ecza depoları piyasaya ilaç arzını kıstı. Olan gene hastalara ve hastasına ilaç bulmak için çırpınan biz eczacılara oldu. Yıllardır aynı süreci yaşıyoruz, güncellemenin gününde yürürlüğe girmesiyle basitçe aşılabilecek bir konu, halk sağlığını olumsuz etkileyecek bir soruna dönüşüyor. Umarım yanlıştan hemen dönülür ve bu son olur” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Siyaset
EKİM AYI MECLİSİNDE GÜNDEME CHP ÖNERGELERİ DAMGA VURDU
Genel
KUŞADASI BELEDİYESİ SOFRASINI BU YIL DA ÜNİVERSİTELİLERLE PAYLAŞIYOR
Kültür Sanat
BEŞİNCİ ULUSLARARASI KUŞADASI NEOPOLİS HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLADI
Genel
EFELER’İN EKİPLERİNDEN ORTAK TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Ekonomi
KUŞADASI’NDA BALIK TEZGÂHLARI DENETİMDEN GEÇTİ
Genel
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YİĞİT’TEN ZİYARET
Ekonomi
AYSİAD, 10’uncu Yılında Yeni Hizmet Binasını Açtı
Spor
ÖMER ALTINTAŞ, AYDIN AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Genel
EFELER’DE HALK OYUNLARI KURSU YOĞUN KATILIMLA BAŞLADI
Genel
KARDEŞ ŞEHİR ÖĞRENCİLERİ KUŞADASI’NI YAKINDAN TANIDI