2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında, Aydın Valiliği himayelerinde ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Ailemiz Geleceğimiz” paneli, ADÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi İsa Bey Salonu’nda 7 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenen panele, üniversite yöneticileri, kamu kurumlarının il müdürleri, okul yöneticileri ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin açılış konuşmasıyla başladı. Panelin açılışında,
Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, İl Milli Eğitim Müdürü Ekici ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.
Moderatörlüğünü Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Psikososyal ve Travma Sonrası Kriz Müdahale İl Formatörü Fatma Dölen’in yaptığı panelde, üç akademisyen önemli sunumlar gerçekleştirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abbas Türnüklü, “Ebeveyne Yabancılaşma” başlıklı konuşmasıyla dikkat çekerken, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve PDRM Müdürü Doç. Dr. Didem Aydoğan ise “Dezavantajlı Ailelerde Aile Yılmazlığını Güçlendirme” konusuna odaklandı. Panelin son sunumu ise yine Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Ali Serdar Sağkal tarafından “Aileleri ve Okulları Güçlendirmede Okul Temelli Aile Danışmanlığı Yaklaşımı” başlığıyla yapıldı.
Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona eren panel, aile yapısının güçlendirilmesi ve eğitimde iş birliğinin önemine dair verimli bir bilgi paylaşım platformu sundu.