BAŞKAN GÜNEL’DEN TURİZMDE İTİBAR VURGUSU: KUŞADASI’NIN MARKA DEĞERİ HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR

BAŞKAN GÜNEL’DEN TURİZMDE İTİBAR VURGUSU: KUŞADASI’NIN MARKA DEĞERİ HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, sosyal medyada yer alan bazı görüntüler üzerinden başlayan tartışmalarla ilgili kamuoyuna seslenerek, kentteki turizm ahlakı ve kamu düzeninin korunmasının ortak sorumluluk olduğunu vurguladı. Turizm sezonunun en yoğun döneminde gündeme gelen olayların Kuşadası’nın genel imajını zedelememesi gerektiğini belirten Günel, belediye olarak hem denetim görevlerini yerine getirdiklerini hem de esnafa sahip çıktıklarını ifade etti.

Başkan Günel, son günlerde sosyal medyada paylaşılan görüntülerin turizm kenti Kuşadası’na zarar vermesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek şunları söyledi:

“Kuşadası sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda saygılı işletmeciliği ve kaliteli hizmet anlayışıyla da öne çıkan bir kenttir. Bu süreçte ilgili işletme hakkında idari yaptırımlar uygulanmış, denetim mekanizmaları devreye alınmıştır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus; tekil olayların genelleştirilmemesi, tüm esnafımızın zan altında bırakılmamasıdır.”

Kentteki tüm işletmeleri daha dikkatli ve hassas davranmaya çağıran Başkan Günel, Kuşadası’nın marka değerini koruma noktasında toplumsal bir bilinçle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti:

“Bu kenti hep birlikte büyütüyor, hep birlikte koruyoruz. Belediye olarak turizm etiğiyle çelişen hiçbir davranışa müsamaha göstermeyiz. Ancak emeğiyle, alın teriyle Kuşadası’nı bugünlere getiren esnafımızın da her zaman yanındayız. Amacımız, kamu düzenini sağlarken esnafımızla çatışan değil, onlarla birlikte çözüm üreten bir anlayışı sürdürmektir.”

Başkan Günel’in açıklaması, yerel yönetim ile turizm sektörü temsilcileri arasındaki iş birliği ve Kuşadası’nın ulusal ve uluslararası turizmdeki güçlü konumunun korunmasına yönelik net bir iradeyi ortaya koydu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner158