İYİ Parti'de il başkanlığı yarışı

Geçen yıl yaz aylarında gerçekleştirilen olağan kongre ile İl Başkanlığı görevine getirilen İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı görevine kimlerin getirileceği merak konusu. Siyasi parti kulislerinin güncel konusu bu dersek yersiz olmaz sanırım.
Süleyman Demirci, bundan bir süre önce adeta kendi siyasi geleceğine kurşun sıkmış ve daha önce MHP’da yaptığı gibi kendi geleceğini yine kendi elleri ile noktalamıştı.

Zaten Süleyman Demirci’nin seçimlerde milletvekili adaylığında seçilebileceği sırada aday gösterilmemesi nedeniyle ortaya koyduğu tepkiden sonra İl Başkanı adayı ve İl Başkanı olması ne kadar yanlış ise, geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ilgili yaptığı açıklama da o kadar yanlış ve siyasi geleceği açısından o kadar bir olumsuz bir davranış idi. 

Yani Değirmenci, yaptığı açıklama ile Millet İttifakı’na isteyerek, ya da istemeyerek zarar vermişti. Bu elbette ki öylece unutulacak, sineye çekilecek bir durum değildi. Diğer söylemlerini ve hatalarını saymak istemiyorum. Çerçioğlu ile ilgili söylemleri aslında sonun başlangıcı olmuştu.

Değirmenci’yi bir kenara bırakalım. Onu gelecekte yine değerlendiririz. Şimdi önümüzde bir süreç var. Değirmenci görevden alındı ve partiden ihraç edildi. Şimdi onun boşalttığı koltuğu dolduracak isim aranıyor.

Aydın siyasi kulislerindeki söylemlere bakılırsa İYİ Parti il başkanlığı için dört isin dolaşıyor. Bu dört isimden üçünü tanıyorum. Birlikte oturup siyaset konuşmuşluğum var. Ama bir ismi tanımıyorum. İyi partiler de ne kadar tanıyor bulmuyorum. Bilinen o ki, İl Başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş.

İYİ Parti İl Başkanlığı için kulislerde Semra Yücel, Ahmet Ertürk, İlhan Adıyaman ve Reşat Sinan isimleri söyleniyor. Bunlar elbette İYİ Partide il başkanı olabilir. Bana kalırsa bu partiye her aşamada emek vermiş, bir nefer gibi çalışmış Serdar Coşkun ve Şevki Çıldır da bu isimler arasında sayılmalı.

Son tahlilde, İYİ Parti Genel Merkezi ya olağan üstü genel kurul kararı alıp Aydın İL Başkanını ve İl Yönetimini kongre ile belirlemeli, ya da hiç benimsemesem de İl Başkanı ve Yönetimini Genel Merkez olarak kendisi belirlemelidir.

YORUM EKLE

banner158