1923 meşale aynı anda yandı

1923 meşale aynı anda yandı

Kuşadası Belediyesi, tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü nedeniyle düzenlenen meşale gösterisi ve Cumhuriyet Senfoni Orkestrası’nın konseri renkli görüntülere sahne oldu. Kuşadası Belediyesi’nin çağrısıyla sokağa çıkan Kuşadalılar, saat tam 19.23’te yaktıkları 1923 meşale ile ilçeyi kızıla boyarken Cumhuriyet Senfoni Orkestrası’nın seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkılara binlerce Kuşadalı hep bir ağızdan eşlik etti. İlk meşaleyi yakan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Ulu Önderiniz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş coşkusunu kentimize yakışır bir şekilde yaşıyoruz. Tıpkı bu meşaleler gibi Cumhuriyet de 96 yıldır yolumuzu aydınlatıyor” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Kuşadası’nda “Cumhuriyete Bir Işık da Sen Ol” sloganı ile bir meşale gösterisi düzenledi. Cumhuriyet kortejinin ardından İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda düzenlenen gösteri 1923 gönüllü vatandaşın katılımıyla saat tam 19.23’te gerçekleşti. Gösteride ilk meşaleyi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile eşi Duygu Gül Günel yaktı. İlk meşaleyi yakan Başkan Ömer Günel, tüm karanlıklara inat aydınlığı gelecek nesillere taşıyacaklarını belirterek “Ulu Önderimizin bizlere bıraktığı en büyük miras olan cumhuriyeti ilelebet koruyacağız. Aydınlık yarınları hep birlikte sağlayacağız. Haydi şimdi,  Cumhuriyete bir ışık da sen ol” dedi. Meşale gösterisi Kuşadası sahili bandını adeta gündüz aydınlığına kavuşturdu.

CUMHURİYET KORTEJİNE 15 BİN KİŞİ KATILDI

Kuşadası Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 96'ıncı yılı nedeniyle meşale gösterisinin öncesinde düzenlenen korteje yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Kısmet Otel Kavşağı'ndan saat 18:30'da başlayan yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerinde Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyarak Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde hep birlikte marşlar söyledi. Atatürk Bulvarı üzerinden İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'na yürüyen korteje Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ailesi ile birlikte eşlik etti. Kortejin ön bölümünde yer alan 100 motosikletli yol kenarında dizilen vatandaş ve esnaftan büyük ilgi gördü. 2 kilo metrelik bir uzunluğa erişen kortejin yürüyüşünü tamamlaması yaklaşık 1 saat sürdü.

20 BİN VOKALLİ “CUMHURİYET SENFONİ ORKESTRASI” KONSERİ

Kutlamaların son etkinliği Cumhuriyet Senfoni Orkestrası’nın konseri oldu. Türkiye’nin dört bir yanından anonim türküleri ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendiren orkestraya alanı dolduran 20 bin kişi aynı anda eşlik etti. Yemen Türküsü ile başlayan konser de Çanakkale Türküsü, Lüküs Hayat, Uzun İnce Bir Yoldayım, Bülbülüm Altın Kafeste, Ankara'nın Taşına Bak, Çökertme,  Eşkiya Dünyaya Hükümdar gibi eserleri seslendiren Boğaçhan Sözmen, son olarak 10. Yıl Marşı’nı Belediye Başkanı Ömer Günel ile birlikte söyledi. Konser ve kutlama etkinlikleri Başkan Ömer Günel’in teşekkür konuşması ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2019, 15:38
YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158