banner223
banner222

ADÜ’den Yunan basınına kınama

ADÜ’den Yunan basınına kınama

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. O.Selçuk Aldemir, Yunan basınının hakarete varan bir dil kullanmasını kınayarak; atılan manşetlerin “Basın özgürlüğü ilkeleri kapsamında değerlendirilemeyeceği aşikardır” dedi.
Dimokratia gazetesinin 18 Eylül 2020 tarihli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yönelik manşetin basın etik, özgürlük ve ilkeleri kapsamında değerlendirilemeyeceğini vurgulayan yazılı açıklamasında Rektör Aldemir şunları söyledi:
 
“Gelinen noktada insanlık, sözde gazetecilik adı altında birilerinin milletimize yönelik geçmişten bugüne taşıdıkları kin ve nefretin en çirkin tezahürlerinden birine daha şahit olmuştur. Ne yazık ki Türk Milletinin asırlar boyunca sergilediği barışçıl yaklaşımlar, birileri tarafından dün olduğu gibi bugün de karşılığını bulmamaktadır. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Senatosu olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a yönelik, çaresizliğin ve bir o kadar da ahlakî yoksunluğun yarattığı çirkin hakaretleri muhataplarına iade ediyor, söz konusu pervasızlığı sergileyenleri en sert şekilde kınıyoruz.
 
İnsanlık dışı bu tür yaklaşımların bölge barışına ve insanlığa verdiği zararların farkında olunarak, sorumlularla ilgili gerekli adımların atılması hususunda Yunan makamlarını göreve davet ediyoruz.”

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158