banner223
banner222

Aydın Otizm Destek Hizmet Merkezi Açıldı

Aydın Otizm Destek Hizmet Merkezi Açıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Otizm Destek Hizmet Merkezi açıldı. Açılışa katılan CHP Grup Sözcüsü ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Başkan Çerçioğlu tüm dünyanın pandemi ile gördüğü sosyal belediyeciliğin önemini yıllardır sürdürüyor. Bugün burada onun Aydın'a da gösterdiği önemin bir örneğini görüyoruz" diye konuştu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Otizm Destek Hizmet Merkezi Açıldı. Açılışa CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, CHP İlçe başkanları CHP'li ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, konuşmasına projeye destek veren herkese teşekkür ederek başladı. Otizmin önemine dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, "54 çocuktan bir tanesi otizmli olarak doğuyor. Bu konu üzerine ciddi anlamda çalışmalar yaptık ve toplum olarak da eğilmemiz gerekiyor. Çocuklarımıza ilk 3 yılında dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer çocuğunuzda göz teması yoksa, adı ile seslenince tepki vermiyorsa ve konuşmada gecikme sorunu varsa en kısa zamanda uzman bir hekime çocuklarınızı götürün. Otizmde erken teşhis ve erken eğitim çok önemli. Çünkü üç yaşından sonra otizmli çocuklarımızın eğitimi mümkün değil. Otizmi önlemenin tek çaresi erken teşhis ve eğitim. Malesef bunun başka bir ilacı veya tedavisi yok. Sadece üç yaşına kadar yoğunlaştırılmış eğitim ile mümkün. Buradan yola çıkarak sosyal belediyecilik anlayışı ile merkezimizi açtık. Destek veren ve burada bugün bizleri onurlandıran tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

" PANDEMİ SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU GÖSTERDİ"
Başkan Çerçioğlu'nun ardından konuşan Özgür Özel, ise sosyal belediyeciliğin dünya çapında phandemi ile birlikte kabul edilir hale geldiğini belirterek, "Sizlere Genel Başkanımızın ve milletvekillerimizin selamını getirdim. Bugün Manisa Milletvekili ve sağlıkçı olarak en keyif alacağım, yerel yönetimlerimizden hizmetlerin her türünü beklerken ençok heyecanlandıracak bir eserin açılışında bulunmaktan onur duyuyorum. Pandemi ve salgın hastalık bize farklı bir bakış açısı getirdi ve dünya görüşümüzün ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. İnsana ve insan ve çevre sağlığına değer veren sosyal belediyecilik anlayışımızın ne kadar doğru olduğunu gösterdi" dedi.

"ÇERÇİOĞLU HERKESİN GÖRMESİ GEREKENİ GÖRDÜ"
Pandemi nedeniyle dünyada ve Türkiye'de yaşanan gelişmeleri dile getiren Milletvekili Özel, "Dünyada sosyal devlet yükseliyor pandemi bunu tüm dünyaya öğretti. Bu bizim en iyi bildiğimiz iş. Mücadelemizi bu yönde devam edeceğiz. Bunu tüm dünya kabul ediyor ve bugün herkesin görmesi gerektiği alana Başkan Çerçioğlu ve ekibi bu önemi görmüş. Bugün burada yapılan Aydın'a da sosyal belediyeciliği göstermektir." diye konuştu.

"OTİZM TEDAVİSİNE DEVLET VE YEREL YÖNETİMLER DESTEK VERMELİ"
Otizmin, ailelerin bilinçli olduğu sürece teşhis edilebildiğini ve otizmin büyük ölçüde çevre kirliliği ile de önemli olduğuna dikkat çeken Özel suya karışan metaller nedeniyle otizmli çocuk sayısında artış olacağını savunarak, "Otizmli bir çocuk doğduğunda ilk üç yıl içinde teşhis edilerek erken tedavi ve eğitime başlanırsa tedavi edilebiliyor. Başka bir tedavisi yok. Bu haftada 40 saat eğitim alınması demek. Bunu da maddi gücü olmayan ailelerin altından kalkması mümkün değil. Bunun altından devlet ve yerel yönetimler kalkar. Otistik çocuğu eğiterek kazanabiliriz. Eğitim yoksa hem kendileri heba oluyor hem de aileleri ciddi güçlükler yaşıyor. Eğitilmeyen otistik çocuklu aillerde boşanma oranı da çok yüksek. Burada çok iyi sonuçlar ve hayır dualar alınacak" dedi. Konuşmaların ardından CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri Otizm Destek Hizmet Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158