banner223
banner222

Aydın’da 8 milyon liralık sondaj çalışması

Aydın’da 8 milyon liralık sondaj çalışması

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz şehirdeki sulama yatırımlarıyla ilgili açıklama yaptı. Aydın’da 8 milyon TL bedelli sondaj çalışmalarının yapılacağını söyleyen Yavuz, “Yaklaşık 30 Milyon TL’lik bir Ekonomik Değer Artışı elde etmiş olacağız” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz kuraklığa karşı atılacak adımlarla ilgili konuştu. Yavuz yer altı su kaynaklarının kullanımının artırılması için sondaj çalışmalarına başlanacağını belirtti.

Aydın’a son dönemde beklenen yağışların gelmediğini, bunun da tarımda sıkıntı yarattığına dikkat çeken Yavuz, barajlardaki suyun verimli kullanılması gerektiğini ifade etti. Yavuz, Aydın’da uygulanan kısıtlı sulama programını hatırlatarak, “Barajlarımızda, ne yazık ki bu yıl ortalama 250 milyon metreküp su olduğunu tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

Pamuk, mısır, yem bitkilerinin kuraklıktan en çok etkilenebilecek ürünler arasında yer aldığını dile getiren Yavuz, yer altı su kaynaklarını kullanabilmek için Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından sondaj çalışmaları yapılacağını söyledi. Bölgedeki su kuyularının sayısının 25’e çıkacağını belirten Yavuz, “İlimiz genelinde ortalama 8 Milyon TL yatırım bedeliyle yapılacak olan sondaj çalışmaları sonrasında esasen yaklaşık 30 Milyon TL’lik bir Ekonomik Değer Artışı elde etmiş olacağız. İlimiz genelinde yapılması planlanan sondaj çalışmalarının şu an için ön hazırlıkları devam etmektedir” diye konuştu. Yavuz 25 sondajın yaz aylarında tamamlanacağını söyledi.

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158