Başkan Günel'den simit satış noktaları açıklaması

Başkan Günel'den simit satış noktaları açıklaması

Kuşadası Belediyesinden, sosyal medyada gündeme getirilen simit tezgahları ile ilgili açıklama yapıldı. ‘Bir simitçi tezgahının kaldırılarak ekmeğiyle oynandığı’ iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, “Söz konusu kişi, ring sistemine dahil olmayı reddederek diğer seyyar satış yapan hemşehrilerimizin hakkını ihlal etmiştir. Gerekli bilgilendirmeleri yapan zabıta ekiplerimiz bu sisteme uyum sağlamak istemeyen tezgâh sahibine müdahale etmek zorunda kalmıştır” denildi. 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Belediyemiz tarafından seyyar satış noktalarında adalet ve hakkaniyeti sağlamak amacıyla kentimizin farklı noktalarında faaliyet göstermekte olan seyyar esnafımızın birer haftalık periyotlarda satış noktalarını değiştirmesi esasına dayanan haftalık ring sistemine geçilmesi planlanmıştır. Bu uygulama ile gelirin adil bir biçimde paylaşılması hedeflenmektedir. Dün olduğu gibi bugün de tek gayemiz Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan kentimiz Kuşadası’nda yaşayan tüm hemşehrilerimizin mevcut gelirden adil bir biçimde pay almasının sağlanmasıdır” dedi.

Bu amaçla 1 Ocak 2020’den itibaren geçmişte verilmiş tüm seyyar satış belgelerini iptal ettiklerini ve esnafın gelirini dengelemek için çalışmalar yaptıklarını belirten Ömer Günel, “Yapılan gelir araştırmasının ardından sabit geliri ve çeşitli gayrimenkulleri bulunduğu halde seyyar satıcılık yapan kişiler tespit ederek faaliyetlerine son verildi. Ardından 16 simit satış noktası belirlendi. Ancak merkezi noktalarda satış yapan esnaflarımız ile insan sirkülasyonunun nispeten daha az olduğu noktalarda satış yapan esnafımız arasında ciddi bir gelir uçurumu olduğunu fark etmemiz üzerine ring sistemine geçme kararı alındı. Merkezi noktalar dışında kalan 4 simit satıcısı esnafımız sabit kalmak koşuluyla 12 esnafımız ring sistemine dahil edildi” diye konuştu.

“ESNAFIN EKMEĞİNDEN EDİLDİĞİ İDDALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR” 
Simit satan bir kişinin yeni sisteme uymak istemediğini ve diğer esnafın hakkını ihlal ettiğini, daha sonra da sosyal medyada ‘insanların ekmeğinden edildiği’ yönünde paylaşımlar yaptığını söyleyen Günel, açıklamasını şöyle sürdürdü:  
“Sosyal medya üzerinden söz konusu paylaşımlarda bulunan tezgah sahibi, ring sistemine dahil olmayı reddederek diğer seyyar satış yapan hemşehrilerimizin hakkını ihlal etmiştir. Bölgesinde kalmaya ve satış yapmaya devam etmek istemiştir. Konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri yapan zabıta ekiplerimiz bu sisteme uyum sağlamak istemeyen tezgah sahibine müdahale etmek zorunda kalmıştır. Konu ile ilgili olarak çeşitli sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar ve ‘simit tezgahlarının kaldırılarak insanların ekmeğinden edildiği’ yönündeki ithamlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan ince
Hasan ince - 4 yıl Önce

Çok güzel bir uygulama birde midyecilerin yerini degistirin bakalim ne oluyor

TEĞMEN KRAK
TEĞMEN KRAK - 4 yıl Önce

Kuşadamızın en büyük sorununa çare olan Başkanımıza Teşekkürler!!!!

liste
SIRADAKİ HABER

banner158