İYİ Parti İl Başkanı Demirci'den, öğretmenler günü mesajı

İYİ Parti İl Başkanı Demirci'den, öğretmenler günü mesajı

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile yaptığı yazılı açıklamada; Atatürk'ün başöğretmen ünvanını aldığı günü her yıl öğretmenler günü olarak kutladığımızı anımsattı. 
İl Başkanı Demirci; "Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli; kültür, sanat, eğitim ve bilime dayanmaktadır. Eğitim, Atatürk Devrimi’nin en önemli unsurudur. Eğitimin, laik ve bilimsel olması bu nedenle yaşamsal değerdedir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ünde söylediği gibi "Muallimler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller ister." Bu bağlamda Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme hedefini gerçekleştirecek olan kişiler de elbette ki elleri öpülesi  ÖĞRETMEN’lerimizdir." dedi va açıklamasını şöyle sürdürdü.

"Cumhuriyetin iki bakanlığının isminin başında "Milli" ifadesi bulunmaktadır ( Milli Eğitim Bakanlığı , Milli Savunma Bakanlığı). Ancak günümüz de eğitim sisteminde yapılan değişiklikler, okul dönüşümleri, liyakatin göz ardı edilmesi, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici ve idareci atama, atanamayan öğretmenler, eğitimin laik ve bilimsel yapısının yok edilmesi gibi eğitim sistemi siyasi iktidarın elinde sanki yap boza dönüşmüş bir oyuncak haline gelmiştir. Uygulanan Eğitim sistemleri milli olmaktan çıkarılmış, siyasi iktidarların amaçlarına hizmet eder hale getirilmiştir. Atatürk Devrimi’nden ve kazanımlarından intikam almak duygusuyla hareket eden siyasiler, laik ve bilimsel eğitim başta olmak üzere Cumhuriyetimizin değerlerini yok etmişlerdir.

24 Kasım fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Öğretmenler, akıl ve bilginin aydınlığında geleceğe emin adımlarla yürümemizi sağlar. Bir milletin büyüklüğü yetiştirdiği insanlarla ifade edilir. Eğitim sisteminin başarısı ve kalitesi o ülkenin yetiştirdiği bilim adamı, sanatçı, şair, yazar, sporcu ile ölçülür. Bu insanları yetiştirenlerde öğretmenlerdir. Toplumların öğretmenlere verdikleri değer gelişmişlik düzeyleri ile orantılıdır. İlerlemenin yolu gelecek nesillere ve onları yetiştiren öğretmenlere yatırım yapmakla olur.

Hayatımızı doğru yönde şekillendirmede bizlere yardımcı olan, bizlere bilmediklerimizi öğreten, bildiklerimizi ise daha iyi anlamamıza vesile olan ve bütün zorluklara göğüs gererek bizleri yetiştiren öğretmenlerimize saygı ve minnetlerimizi sunuyorum. Öğretmenlerimiz yalnızca 24 Kasımlarda değil bizim için her zaman değerlidir ve öyle de  kalacaklardır. Bir Öğretmenin büyüyen her fidanda emeği, açan her çiçekte alın teri ve kokusu vardır. Bu nedenle, Vefat etmiş olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta kalan öğretmenlerimize de  esenlikler dilerim.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ünde söylediği gibi “ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR.” Bu duygularla başta Başöğretmen Mustafa Kemal  ATATÜRK’ ün,  görevini  icra ederken görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizin, sevgi ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden halen görevi başında ve emekli olmuş tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158