banner223
banner222

Efeler Belediyesi Kültür Yayınlarından İki Yeni Kitap

Efeler Belediyesi Kültür Yayınlarından İki Yeni Kitap

Efeler Belediyesi Kültür Yayınları tarafından hazırlanan iki yeni kitap okuyucularla buluşuyor.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın göreve geldikten hemen sonra kurulmasını sağladığı Yayın Kurulu çok sayıda nitelikli yapıtın; ülkenin bilimsel, kültürel ve sanatsal yaşamına katılmasına katkı sunuyor. Bu kapsamda son olarak, Yazar Yalçın Dinçer’in ‘Perdenin Arkası’ ve Yazar M. Ümit Görgülü’nün ‘Çakırcalı Mehmet Efe’nin Sanatta Ele Alınışı – Yerelden Evrensele Bir Kahraman Yaratmak’ adlı kitapları yayınlandı. Söz konusu kitapları temin etmek isteyen vatandaşların, Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne ulaşarak gerekli bilgiyi edinebilecekleri bildirildi.

PERDENİN ARKASI

Yazar Ahmet Zeki Muslu’nun yayına hazırladığı, Yazar Yalçın Dinçer’in kaleme aldığı ‘Perdenin Arkası’ adlı kitap, Dinçer’in yaşamındaki tanıklıklardan oluşuyor. Kitapta Dinçer’in, bilim sanat ve siyaset dünyasından, görüp tanıdığı ve dostluklar kurduğu insanlara ait gözlemleri yer alıyor.

YERELDEN EVRENSELE BİR KAHRAMAN YARATMAK

Yazar Mustafa Ünver’in yayına hazırladığı, Yazar M. Ümit Görgülü’nün kaleme aldığı ‘Çakırcalı Mehmet Efe’nin Sanatta Ele Alınışı – Yerelden Evrensele Bir Kahraman Yaratmak’ kitabında, Çakırcalı Mehmet Efe’nin sanatta ele alınışı dışında, ‘Çakırcalı Mehmet Efe’ ve kızanlarının hikâyesini ele alan bir tiyatro oyunu da yer alıyor. Söz konusu oyun; 2019 yılında Efeler Belediyesi’nin düzenlediği 7 Eylül Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında Efeler’in bazı mahallelerinde sahnelenmiş ve seyirciler tarafından çok beğenilmişti.

Yayın Kurulu’nun çalışmaları ve yayınlanan kitaplar hakkında açıklamalarda bulunan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Yola çıkarken bir söz vermiştim; Efeler’i kültür ve sanat ile anılan marka bir kent yapma yolunda çaba göstereceğimizi ve bunu hep birlikte gerçekleştireceğimizi belirtmiştim. Göreve gelir gelmez kurulmasına öncülük ettiğimiz, alanlarında uzman kişilerden oluşan Yayın Kurulu birbirinden nitelikli ve etkili kitapları ortaya çıkartıp sizlerle buluşmasına aracılık ediyor. Yayınlanan iki yeni kitabımızın değerli yazarları Yalçın Dinçer ve M.Ümit Görgülü’yü kutluyor ve daha nice yapıtlarını okurları ile buluşturmalarını diliyorum.” diye konuştu.

YAYIN KURULU

Yayın Kurulu şu kişilerden oluşuyor:
Şair-Yazar Ahmet Zeki Muslu, Eğitimci-Yazar-Şair Mustafa Ünver, Eğitimci Remzi Çomakçı, Dramaturg-Yazar Serkan Fırtına, Prof. Dr. Caner Işık, Dr. Öğretim Üyesi Günver Güneş ve Arş. Gör Mükerrem Kürüm

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158