Kitap Kafe’nin ikinci şubesi törenle açıldı

Kitap Kafe’nin ikinci şubesi törenle açıldı

Efeler halkı için modern yaşam alanları oluşturmaya devam eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ikinci Kitap Kafe’nin açılışını coşkulu bir törenle gerçekleştirdi.

Efeler’i marka kent yapma yolunda Başkan Atay’ın hayata geçirdiği projelerden biri olan ‘Kitap Kafe’nin ikinci şubesi, Girne Mahallesi Girne Bulvarı No:65 adresinde hizmete açıldı. Efeler halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Eşi Güneş Atay, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Efeler Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

BAŞKAN ATAY 3’ÜNCÜ KİTAP KAFE’NİN MÜJDESİNİ VERDİ
Başkan Atay açılış töreninde yaptığı konuşmasında Efeler halkına bir müjdeli haber daha vererek, bir sonraki Kitap Kafe’nin Orta Mahalle’de iki ay içerisinde açılacağını duyurdu. Seçimlerden önce verdiği sözleri ardı ardına hayata geçirmesiyle Efeler halkı tarafından ‘Sözünü tutan başkan’ olarak anılan Başkan Mehmet Fatih Atay, iki hafta sonra Efelerli vatandaşlara bir sürprizin daha olacağını açıkladı. Konuşması törene katılan kalabalığın alkışlarıyla sık sık kesilen Atay, “Alkışa layık olan sizlersiniz. Sizler için verdiğim tüm sözleri, bir sonraki seçime kadar gerçekleştireceğim. Efeler halkına sürprizler yaşatacağım. İki hafta sonra bir sürprizim olacak, ayda iki kez açılış yapacağız” dedi.

ORTA MAHALLE’DE AÇILACAK
“Bilgi çocukları, gençleri korkudan uzaklaştırıp, onlara sevgi aşılar” diyen Başkan Atay’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Değerli hemşerilerim, seçimden önce verdiğim bir sözümü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bir müjde daha vermek istiyorum; iki ay içerisinde Orta Mahalle’de bir Kitap Kafe daha açacağız. Bunun da sözünü veriyorum. Kitap Kafeleri çok önemsiyorum. Gençlerimizin bilgiye erişmek için imkan aradıkları bir ortamda, bizler bu fiziki şartları yerine getirerek onların bilgiye erişme konusundaki ortamı sağlamış oluyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz.” 

“VERDİĞİM SÖZLERİ SEÇİME KADAR YERİNE GETİRECEĞİM”
“Kitap Kafe’mizde binlerce kitap var, internet bulunan bilgisayarlar var. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve onların bilgiye ulaşmaları için bu projeleri hayata geçiriyoruz. Bilgi onları korkudan uzaklaştırır. Bilgi onlara sevgi aşılar, barış içinde yaşamalarını sağlar. Onların iyi bir meslek sahibi olmalarını, mutlu olmalarını sağlar. Belediye başkanı olarak verdiğim sözlerin hepsini seçime kadar yerine getireceğim. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın.”

“EFELER HALKINA HER AY İKİ SÜRPRİZİM OLACAK”
“Hiç kimse verdiğim sözleri yerine getirmemi engelleyemeyecektir. Beni sizler verdiğim sözleri tutmam için seçtiniz, ben de tutacağım. Bugün verdiğim sözleri hayata geçirmemin bir örneğini görüyorsunuz, daha çok örnekler göreceksiniz. İki hafta sonra bir sürprizim olacak. Efeler halkına her ay iki sürpriz yaşatacağım, her ay iki açılış yapacağım. İkinci Kitap Kafemiz hayırlı uğurlu olsun.”

MUHTAR ÇIVKAROĞLU: ONUR VE HEYECAN DUYUYORUM
İkinci Kitap Kafe’nin Girne Mahallesi’ne açılmasından dolayı büyük bir onur ve heyecan yaşadığını belirten Girne Mahalle Muhtarı Şule Çıvkaroğlu, “Kitap Kafe sayesinde çocuklarımız, gençlerimiz ihtiyaç duydukları her türlü kitaba erişim sağlayabilecekler. Bu projeyi hayata geçiren Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a ve emeği geçen herkese sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

KONUK YAZARLARDAN BAŞKAN ATAY’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER
İkinci Kitap Kafe’nin açılış törenine konuk olarak katılan Yazar Zehra Ünüvar, “Hepimiz bugün büyük bir mutlulukla ve heyecanla aydınlanmanın ışığına el veriyorsunuz. Hepiniz bu kutlu görevi belediye başkanı kadar başaran kişi oldunuz.  Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’ı ve projede emeği geçenleri kutluyorum. ‘Kitaba yar olan, insana yar olan, çocuğa yar olan bahtiyar olur’ demişler. Efeler’de bunu hayata geçiriyoruz ve bunun bir parçası da ben olduğum için çok mutluyum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.” dedi.

“GELECEĞE BİR IŞIK YAKILDI”
İkinci Kitap Kafe açılış törenine katılan bir diğer konuk Şair Yazar Ahmet Zeki Muslu ise şöyle konuştu:
“Kentimizde böyle kütüphane ve kitapevlerinin açılmasından ben de herkes gibi onur duyuyorum ve buna seviniyorum. ‘Bir kütüphane bin hapishane kapatır’ denilir. Burada bir kütüphanenin açılması geleceğe, aydınlanmaya yönelik bir ışığın yakıldığını gösteriyor. Biz öyle günlerden geçerek geldik ki, kitapların suç unsuru olarak gösterildiği günlerden geldik. O dönemde kitapları yasaklayan zihniyetler aramızdan ayrıldı ve adları bile anılmaz oldu. O zamanlar kitapları yasaklanan yazarlar bu kütüphanenin raflarında sizleri bekliyor. Aydınlı şair ve yazar olarak başkanımızın yaptığı kültür hamlelerini sevgiyle, sevinçle, kıvançla izliyorum. Kitap Kafe’mizin kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

“KİTAP KAFE’NİN BOŞ RAFLARI EFELER HALKININ BAĞIŞLADIĞI KİTAPLARLA DOLACAK”
Açılış konuşmalarının ardından Başkan Mehmet Fatih Atay, törene katılan davetlilerle birlikte Kitap Kafe’nin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra konuklarla birlikte Kitap Kaye’yi gezen Atay, konuk yazarlar Muslu ve Ünüvar’a plaket takdim etti. Yazarlar, kitaplarını imzalarken, Başkan Atay, kütüphanesinin Efeler halkının kitaplarıyla oluştuğu Kitap Kafe için kitap bağışlarının devam ettiğini hatırlattı. Atay, “Daha önce okuduğunuz, bugün raflarınızda tozlanan kitaplarınızı bekliyoruz. Boş raflarımızı sizlerin bağışladığı kitaplar dolduracak. Bağış yapmak isterseniz belediyemize 444 8009 numaralı hattan ulaşarak adres vermeniz yeterli. Çalışanlarımız adreslerinize gelerek, bağışladığınız kitapları teslim alacak.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2021, 18:09
YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158