AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem’den Gazetecilere Yapılan Saldırıya Kınama

AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem’den Gazetecilere Yapılan Saldırıya Kınama

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kalfaköy Mahallesi’nde görevlerini yaparken saldırıya uğrayan gazetecilere yönelik tepkiler büyüyor. AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem, olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada basın mensuplarına yönelik her türlü saldırıyı kınadı.

Başkan Erdem açıklamasında, kamuya açık alanda görevini yerine getirirken sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan gazetecilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Gazetecilik; halkın doğru bilgiye ulaşması, gerçekleri öğrenmesi ve kamuoyunun aydınlatılması açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu kamu görevini icra eden basın mensuplarına yönelik her türlü baskı, tehdit ve saldırı; yalnızca gazetecilere değil, halkın haber alma hakkına da yapılmış bir saldırıdır.” ifadelerini kullandı.

Demokratik toplumlarda özgür basının önemine dikkat çeken Erdem, “Özgür basının güvenli şekilde görev yapabilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle tüm gazeteci arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, basın özgürlüğüne yönelen her türlü şiddet ve tehdidi kınıyorum.” dedi.

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158