ÖZELLEŞTİR

CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ: EMEKLİLERİMİZ ARTIK NEFES ALAMIYOR

CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ: EMEKLİLERİMİZ ARTIK NEFES ALAMIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Karakoz, milyonlarca emeklinin artık “nefes alamaz” hâle geldiğini belirterek iktidara sert eleştiriler yöneltti.

“Ev kiraları maaşları geçti, pazar ve markete çıkmak lüks oldu”

CHP’li Karakoz konuşmasında, emeklilerin geçim sıkıntısının her geçen gün daha da derinleştiğini ifade ederek; “Bugün milyonlarca emeklimiz artık nefes alamıyor.
Bir ömür çalışmış, alın teri dökmüş insanlar bugün kirasını ödeyemez hâle geldi, torununa bir çikolata bile alamıyor. Ayın değil haftanın sonunu dahi getiremiyor. Ev kiraları maaşları geçti, pazara, markete çıkmak lüks hâline geldi, faturalar kâbus gibi üzerlerine çöküyor.” dedi.

“Bu iktidar, milletin yaşama kudretini elinden aldı”

Milletvekili Karakoz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.” sözünü hatırlatarak, “AKP iktidarı emeklilerimizi açlık sınırının altında bir yaşama mahkûm etti, sokakta bıraktı. Emeklilerin de milletin de yaşama kudretini elinden aldı.” dedi.

“CHP iktidarında emekliler insanca yaşayacak”

Karakoz; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeklilerimize söz veriyoruz; iktidarımızda emeklilerimize insan onuruna yakışır bir maaş ve insanca yaşam koşulları sağlayacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE
liste

banner158