CHP’li Bülbül: AKP İktidarı, Ülkenin Kurucu Değerlerinden Rahatsız

CHP’li Bülbül: AKP İktidarı, Ülkenin Kurucu Değerlerinden Rahatsız

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, okullarda öğrenci andının okutulmamasıyla ilgili Danıştay’ın verdiği kararı “ülkenin kurucu değerlerine saldırı” olarak yorumladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bülbül, “Bu karar Atatürk milliyetçiliğinden, laik eğitimden korkanların zihniyetine hizmet etmektedir. Bunca yıl öğrenci andının okullarda okunmasından bu ülke nasıl bir zarar görmüştür? İktidar andımızın hangi cümlesinden rahatsızdır? Doğru olmak ifadesinden mi çalışkan olmak ilkesinden mi yoksa Atatürk’ün açtığı yolda ilerleyen nesilden mi? Okullardaki laik eğitimi 19 yıllık iktidarlarında adım adım kaldıran, eğitimi adeta yapboza dönüştüren, öğrencileri bilimin ve eleştirel düşüncenin ışığında değil bağnaz zihniyetiyle yetiştirmeyi kendine görev edinen AKP, ülkenin kurucu değerlerine de saldırmaktadır” dedi.
CHP’li Bülbül, Devlet Nişanı, Cumhuriyet Nişanı ve Liyakat Nişanı'nda bulunan Atatürk kabartmasının kullanılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan itirazın Danıştay tarafından kabul edilmesiyle ilgili ise “Bu Atatürk karşıtlığından başka bir şey değildir” dedi.

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158