banner223
banner222

Tezcan ve Bülbül esnafın sorunlarını Meclis’e taşıdı

Tezcan ve Bülbül esnafın sorunlarını Meclis’e taşıdı

CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, Aydın’da gerçekleştirdikleri bir dizi ziyaretin ardından esnafın salgın nedeniyle yaşadığı ekonomik zorlukları dile getirerek esnafın kamuya olan borcunun yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. 

CHP’li vekiller, Meclis Başkanlığına sundukları soru önergesinde “Covid-19 salgını nedeniyle pek çok iş alanı olumsuz etkilenmiş, salgın esnaflarımızı krize sokmuştur. Mart ayından bu yana salgın nedeniyle alınan tedbirler, getirilen kısıtlamalar ve bu kapsamda getirilen uzaktan eğitim ile birlikte işletmesini kapatan ya da tam kapasiteyle çalıştıramayan esnafın ekonomik sıkıntıları devam etmektedir” dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdikleri önergede şu sorular yer aldı: 
1- Başta vergi ve prim borçları olmak üzere kamuya olan tüm borçların uzun vadeli ve faizsiz olarak yeniden yapılandırılmasını düşünüyor musunuz? 
2- 2020 yılı için kamuya olan borcun geriye dönük ödemesinin yapılmaması, faizsiz olarak 2021 yılına ertelenmesi ve borçların uzun süreli faizsiz olarak yapılandırılması ve Kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi ve kredi çekebilmeleri için sicil affı getirilmesi konusunda çalışmanız var mıdır? 
3- Yıl sonuna kadar geçerli olan KDV indirimlerinin salgın süresi boyunca uzatılmasına ilişkin çalışmanız var mıdır?
4- Kamuya ödenmesi gereken kira borçlarının silinmesi konusunda çalışmanız var mıdır?  

BİR ÖNERGE DE BAKAN SELÇUK’A 
CHP’li vekiller esnafla ilgili bir önerge de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a verdi. Önergede salgın döneminde verilen desteklerin birçoğunun esnafa ulaşmadığını, küçük esnaf kendisine can suyu bulamadığı belirtildi. 
Esnafın, 7143 Sayılı Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında SGK ve kamusal olan borçların yeniden yapılandırılması gerektiği belirtilen önergede şu sorulara yer verildi: 

1- 7143 Sayılı Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında SGK ve kamusal olan borçlar yeniden yapılandırılacak mıdır? 
2- Borçların gecikmesinden kaynaklı Kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezasıyla ilgili düzenleme yapılacak mıdır?

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158