Kategoriler

Aydın Paragraf

Durdurmak yetmez, iptal edilmeli

Denizli Tavas’ta yapılması istenen ve kamuoyunda su kaynakları, tarım alanları, yaşam alanları ve halk sağlığı üzerinden tehditler içermesi nedeniyle haklı tepkilere yol açan Avdan Termik Santrali projesinin durdurulduğuna dair AKP Denizli Milletvekilleri ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından açıklama yapıldı.

Termik santral projesinin durdurulduğuna dair açıklamanın, henüz resmi bir açıklama niteliği taşımadığının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerinde bu konuda bir duyuru olmadığının altını çizen CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca “Çevre ve ekoloji mücadelesinde durdurma işlemleri, muhalefetin tepkisini dindirme, projeyi sümen altı etme olarak tecrübe edilmiştir. Bu nedenle, resmi kurumlarca projenin iptal edildiği, ÇED Olumsuz kararı verildiği duyurulmadıkça, resmi olarak açıklanmadıkça mücadelemiz sürecek." dedi.

MÜCADELE PROJE İPTAL EDİLENE DEK SÜRECEK
Gülizar BİÇER KARACA, "Kimse, büyüyen doğa hakları mücadelesinin hızını kesmek için oyalayabileceklerini zannetmesin. Tavas'ta termik santral projesi iptal edilene dek biz ayaktayız, halk sağlığını hiçe sayan yanlış projelerin karşısındayız. Toplumun tüm duyarlı kesimleriyle birlikte termik konusu Denizli gündeminden tamamiyle çıkana, proje iptal edilene dek takipçisi olacağız, mücadele edeceğiz. "yorumunu yaptı.

Yorumlar

Hasan İnce 6 Yıl Önce

Gercek uygarlik, İnsanin cevre ile uyum icerisinde yasamasidir.

Daha Fazla Haber
Genel
MAVİŞEHİR ATATÜRK KÜLTÜR VE YAŞAM ALANI’NDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ
Genel
EFELER’İN SANATÇILARI ÇOCUKLAR İÇİN SAHNEYE ÇIKTI
Genel
KUŞADASI’NDA BAYRAM ÖNCESİ REFÜJLER BAKIMA ALINDI
Genel
EGE’NİN İNCİSİ DİDİM’DE SEZON ÖNCESİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Genel
BAŞKAN VEKİLİ TAHSİN DEMİRTAŞ’TAN KUŞADASI BELEDİYESİ EK HİZMET BİNASINA ZİYARET
Genel
EFELER’DE ANNELER GÜNÜ COŞKUSU ŞENLİKLE TAÇLANIYOR
Genel
DİDİM BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİLERE TARIMSAL DESTEK
Genel
BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ EFELER’DE COŞKUYLA KUTLANDI
Genel
KUŞADASI BELEDİYESİ KENT LOKANTASI KAPILARINI TÜM VATANDAŞLARA AÇTI
Genel
EFELER’DE PEDALLAR TARİHE VE DOĞAYA DÖNÜYOR: 2. BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLIYOR