Kategoriler

Aydın Paragraf

Kuşadası’nda camiler ibadete hazır

Kuşadası Belediyesi, koronavirüs (Covid-19) önlemleri nedeniyle ibadete kapatılan ve 29 Mayıs'ta yeniden açılacağı duyurulan camileri dezenfekte etmeye başladı.

Kuşadası Belediyesi, koronavirüs  ile mücadele kapsamında temizlik, yıkama, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne (TİM) bağlı ekipler, kamu binaları, açık havada yer alan toplu kullanım alanları, market, eczane ve çocuk parkları gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlerde gerçekleştirdikleri hijyen çalışmalarının ardından bu kez de 29 Mayıs Cuma günü sosyal mesafe kuralına uygun olarak ibadete açılacağı belirtilen camiler için kolları sıvadı.

Belediye Başkanı Ömer Günel’in talimatıyla harekete geçen TİM ekipleri, kentte yaşayan vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda ibadet edebilmeleri için ilçedeki 23 mahallede yer alan toplam 31 caminin iç ve dış kısımlarını köşe bucak dezenfekte etti. Kuşadası Müftülüğü’nün verdiği liste doğrultusunda yapılan hijyen çalışmaları kapsamında camilerin avluları, içerisinde özel bir solüsyon bulunan 80 derecelik köpüklü ve sıcak suyla yıkandı. Camilerde el temasının olabileceği tüm noktalar, tek tek silindi.

“TÜM ÖNLEMLER ALINDI”

Kuşadalı vatandaşların ibadetlerini daha sağlıklı, güvenli ve hijyenik bir ortamda yapmaları için her türlü önlemi aldıklarını belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Virüsün Türkiye’de görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren belediye olarak salgınla mücadele etmek için tüm birimlerimizi seferber ettik. Pandemi süreci sona erene kadar da dezenfekte çalışmalarımızı hız kesmeden devam edecek. Camiye giderek ibadetlerini yerine getirecek vatandaşlarımızdan tek ricam sosyal mesafe kuralına uymaları ve kişisel önlemlerini almalarıdır” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
MAVİŞEHİR ATATÜRK KÜLTÜR VE YAŞAM ALANI’NDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ
Genel
EFELER’İN SANATÇILARI ÇOCUKLAR İÇİN SAHNEYE ÇIKTI
Genel
KUŞADASI’NDA BAYRAM ÖNCESİ REFÜJLER BAKIMA ALINDI
Genel
EGE’NİN İNCİSİ DİDİM’DE SEZON ÖNCESİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Genel
BAŞKAN VEKİLİ TAHSİN DEMİRTAŞ’TAN KUŞADASI BELEDİYESİ EK HİZMET BİNASINA ZİYARET
Genel
EFELER’DE ANNELER GÜNÜ COŞKUSU ŞENLİKLE TAÇLANIYOR
Genel
DİDİM BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİLERE TARIMSAL DESTEK
Genel
BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ EFELER’DE COŞKUYLA KUTLANDI
Genel
KUŞADASI BELEDİYESİ KENT LOKANTASI KAPILARINI TÜM VATANDAŞLARA AÇTI
Genel
EFELER’DE PEDALLAR TARİHE VE DOĞAYA DÖNÜYOR: 2. BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLIYOR