Ağırbaşer, Öğrencilere Gazeteciliği Anlattı

Ağırbaşer, Öğrencilere Gazeteciliği Anlattı

Gazeteci Cemil Ağırbaşer, Mesleki Rehberlik Eğitimi kapsamında Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle söyleşi gerçekleştirildi.

Lise öğrencilerinin kendi kişisel özellikleri ve meslekler hakkında bilgi sahibi olarak kendine uygun bir mesleği seçip, bu alanda ilerlemelerine yardımcı olmak amacıyla Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öncülüğünde Mesleki Rehberlik Eğitimi gerçekleştirildi. Okul Müdürü Fatih Anıl’ın öcülüğünde gerçekleştirilen konferansın konuğu Kent09 Haber Sitesi’nin sahibi ve Posta Gazetesi’nin Aydın Temsilcisi Mehmet Cemil Ağırbaşer oldu. Habercilik dönemlerindeki saha tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Ağırbaşer, gazeteciliğin aşkla yapılan bir meslek olduğunu vurguladı.

“Vicdanlı ve üretken olmalısınız”

Doğru kullanıldığı zaman gazetecinin en büyük silahının kalemi olduğuna dikkat çeken Ağırbaşer; “Gazeteci her zaman üretir. Üretken olursanız hayata bakış açınız çok farklı olur. Her zaman birilerinden fikir alın ama asla kendi doğrularınızdan vazgeçmeyin. Gazeteci olmak isterseniz eğer her zaman iş bulursunuz, her zaman güçlü olursunuz ama iyi yönde kullanırsanız. Beyniniz ile kalbiniz arasında köprü kurup elinize de kalemi aldıktan sonra çok güzel işler ortaya çıkar. Gazeteci olabilmeniz için vicdanlı ve üretken olacaksınız. Üreten el 2 yaşında bile olsa öpeceksiniz” dedi.

“Asla taklit etmeyin”

Gazetecinin herkes gibi düşünmemesi gerektiğinin altını çizen Ağırbaşer; “Farklı düşünceler olacak beyninizde. Gazeteci herkes gibi düşünmez, herkes gibi yazmaz. Bir başkasının düşüncesini kopyala yapıştır yapanlar da gazeteci değildir. Başkasını asla taklit etmeyip kendiniz olacaksınız. Gazeteci olmak istiyorsanız sokağa çıkacaksınız. Yaşadığınız olaylara da önce insanlık olarak yaklaşacaksınız. Her şeyden önce gazeteci güçlüdür, çünkü elinde kalemi var” diyerek gazetecilerin kalemini doğru kullandığı zaman kitleleri etkileyebileceğini ifade etti.

“Her gördüğünüze inanmayın”

Sosyal medyanın bireylerin seslerini duyurması için bulunmaz bir nimet olduğunu fakat paylaşılan her bilginin doğru olmadığını ifade eden Ağırbaşer; “Sosyal medya yalandır. Sosyal medyada çıkan bir haberi doğrulamak için genelde insanlar gazetelere ya da akşam televizyona bakarlar. Sanırım bunun en güzel örneği Münir Özkul olayıdır. Sürekli hakkında öldü diye haberler çıktı. Her gün öldürdüler adamı. Bu yüzden sosyal medyada çıkan haberleri araştırmak zorunda kalırız. Bu yüzden sosyal medyada her gördüğünüze inanmayın” dedi.

“Gazetecilik yürek ister”

Konferans sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ağırbaşer’e Okul Müdürü Fatih Anıl, çiçek takdim etti. Mesleki Tanıtım Çalışmaları kapsamında konferans veren Cemil Ağırbaşer’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Okul Müdürü Fatih Anıl; “Gazetecilik gerçekten yürek isteyen bir meslek. Gerçekten zor koşulları var. İyi bir gazeteci olmak istiyorsanız işinize aşık olmanız gerekiyor. Cemil Bey de işine aşık olarak mesleğini yapan birisi ve bu nedenle kendisini davet ettik. Bizi kırmayarak geldiği ve bilgilerini paylaştığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Uğur Eser

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158