Çağımızın hastalığı olarak tanımlanan teknoloji bağımlılığı ile mücadele eden ailelere destek sağlayan buluşmalar, ailelerin bilinçlenmesini sağlayıp çocukların bağımlılıklarından kurtulmalarını hedefliyor.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Gökhan Aksu’nun konuşmacı olduğu projeyi Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yürütüyor. İlk olarak Girne Mahallesi’nde gerçekleşen çalışmada annelere, başta aile içinde birlikte geçirilen zamanlarda elektronik cihazlardan uzak durulmasının büyük önemi olduğu belirtildi. Ailenin birlikte faaliyet gerçekleştirmesinin büyük önemi olduğunu ifade eden Dr. Gökhan Aksu, “Sadece aile içerisinde değil, mahallede de çocuklarımız dışarıya ellerinde telefonlarıyla iniyor. Arkadaşları ile geçirdikleri zamanı telefon çalıyor” dedi.
İnteraktif gerçekleşen çalışma da anneler, çocuklarının teknoloji bağımlılıklarındaki sıkıntıları paylaştılar. Problem, öneri ve çözüm şeklinde ilerleyen buluşma toplantısında anneler kendileri ve çocukları için çok verimli olduğunu dile getirdiler.
Girne Mahallesi Coşkun’un Kahvesi’nde birincisi gerçekleşen buluşma Mimar Sinan, Fatih ve Mesudiye Mahallelerinde devam edecek.
Efeler’de annelere teknoloji bağımlılığı anlatılıyor
Efeler Belediyesi, teknoloji bağımlılığını önlemek adına başlattığı anneler buluşmasının birincisi gerçekleşti.
YORUM EKLE
1
Hem Ahi, hem de ayın şoförü Ayhan İpekçi’ye...
2
Aydın’da glutensiz aşureye yoğun ilgi
3
AKP Aydın Kadın Kollarından aşure hayrı
4
Başak Koleji iki firma ile daha protokol imzaladı
5
Bozdoğanlı karatecilere yan bakılmıyor
6
Bisküvi yerken rahatsızlanan İngiliz kadın hayatını...
7
Didim’de galericiler yeterlilik sınavına girdi
8
Didim’de şehrin değişimi için belediyeden örnek...
9
Mutluluğa 'Evet' dediler
10
Nazilli’de gaziler onuruna yemek verildi
SIRADAKİ HABER

