Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 2021 Bütçe Görüşmeleri’nde konuşan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Aydın Şehir Hastanesi’nin ihale süreci tamamlandı” dedi.
Aydın, Şehir Hastanesi’ne kavuşuyor. Efeler ilçesindeki Şevketiye Mahallesi’nde yapılacak olan Aydın Şehir Hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu 2021 Bütçe Görüşmeleri’nde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında çok sayıda hastane müjdesi veren Bakan Koca, Aydın Şehir Hastanesi’nin ihale sürecinin tamamlandığını açıkladı. Konuyla ilgili Bakan Koca, “Samsun, Aydın ve Trabzon Şehir Hastaneleri ihale süreçleri tamamlandı” ifadelerini kullandı.
Aydın Şehir Hastanesi projesi, 931 milyon liraya mal olacak. Yap-İşlet-Devret modeli yerine devlet bütçesi ile yapılacak olan şehir hastanesi, 228 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. İki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen Aydın Şehir Hastanesi, 950 kişilik kapasiteye sahip olacak. Yatak kapasitesinin 1200-1300’e kadar çıkması planlanırken vatandaşlar tek kişilik odalarda kalabilecek. Tam donanımlı ve konforlu olacak hastane için yer teslimi de geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.