CHP’li Mersin: Esnafın yarını karanlık

CHP’li Mersin: Esnafın yarını karanlık

Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Mersin, “Esnafın yarını karanlık, önünü göremiyor, destek istiyor. Hükümet ne yapıyor, karşılıksız destek vereceğine borç veriyor” dedi.

Başkan Mersin açıklamasında, “TBMM’de geçen gün gerçekleşen bütçe görüşmelerinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması halkımıza bir umut olmuştur. Kimsesizlerin sesi olan Genel Başkanımız, mecliste gür sesiyle gerçekleri ortaya dökmüştür. Genel başkanımızın dile getirdiği konulardan biri olan çiftçilerin hakları konusu bizi yakından ilgilendiriyor. Tarım kenti olan Aydın’da çok yakından şahit olduğumuz çiftçinin hazin durumu, ülke genelinde ineklerin, traktörlerin haczine kadar giden vicdansızlıklarla sürmektedir. Ürünü tarlada kalan çiftçiye hak ettiği destek asla ve asla verilmiyor. Umduğumuz destek değil bakın, hak ettiği destek verilmiyor. Çiftçi tarlasındaki ürünü satarken, yetiştirirken ettiği masrafı karşılayamaz duruma gelmiş. Bu durum ağaların, paşaların umurunda olur mu, asla olmaz. Aydın AKP’de siyaset yapanların umurunda mı? Cevap çok basit, kocaman bir hayır” dedi.

“Esnafın yarını karanlık, önünü göremiyor, destek istiyor. Hükümet ne yapıyor, karşılıksız destek vereceğine borç veriyor. Dükkân kapalı, vergi ödemeye devam mı devam, sigorta ödemeye devam mı devam, kira ödemeye devam mı devam, stopaj ödemeye devam mı devam… Ya destek var mı, yok!” diyen CHP’li Mersin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esnafın hali perişan, bir de işçinin haline bakın. İşçi ne yapsın hükümetten yardım bekliyor ama o da yok! Ne var peki Kısa Çalışma Ödeneği, ne kadar bu ödenek, günde 39 lira… 39 lira utanç vesiledir. Bu rakamı belirleyen hükümet yetkililerinden biri gelsin günde 39 liraya geçinsin de görelim.

Ya vatandaş ne durumda? Onların halini soruyorlar mı? Dertleniyorlar mı dertleriyle? Buda kocaman bir HAYIR. Bakın burası çok önemli! dün öğrendik ki lüks tüketim vergisi alınan bebek bezinin KDV’si %18 iken, milli piyangonun vergisini sıfırlamışlar isterseniz rakamla yazayım “0” lamışlar. El insaf hangisi elzem bunların?

İşlevsiz, durmuş saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. İşte bu saatlerden biri olan AKP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi vız vız vızıldayan arısı Mustafa Arı sonunda doğru bir şey söyledi. Kısa çalışma ödeneği için mensubu olduğu hükümete isyan etti, el vicdan dedi. “Ailenin, Aydın - Efeler'de yaşadığını düşünelim bir işçinin, ev kiraları nerelerde? 1168 lira ile kişi ev kira mı ödeyecek yoksa ekmek mi alacak?” dedi. Arı’nın bu isyanını tüm AKP kurullarında dile getirmesini bekliyoruz."

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158