Nazilli'de kitap fuarı açıldı

Nazilli'de kitap fuarı açıldı

Sümer Rekreasyon Alanın'da on gün süreyle kitapseverlerin hizmetinde olacak olan 'Okuyuverin Gari Nazilli Kitap Fuarı' açıldı. 

Yaklaşık 100 bin kadar kitabın yer alacağı 'Okuyuverin Gari Nazilli Kitap Fuarı'nda birbirinden farklı etkinliklerle pek çok ünlü ismi yer alacak. 21 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında açık kalacak fuarda 51 yerel ve ulusal yazar, 62 yayınevi yer alacak.

Fuar açılışında konuşan Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Nazilli ilçemizde bu sene güzel bir kitap fuarı organize edildi. Yaklaşık 60 yazarımızın 30 tane standını okuyucularla buluşturdu bu fuar. Hem yapısı itibariyle hem de içeriği bakımından gerçekten Nazilli’ye yakışan bir organizasyon olmuş. Kitap çok önemli. Biz çocuklarımızı yetiştirirken hobilerini sorduğumuzda kitap okumayı birinci sırada söylenmesine rağmen okuma konusunda oranlar çok düşük ama fuarların okuma konusunda oranları etkisi çok büyük. Bu gibi organizasyonların arttırmamız ve geliştirmememiz gerekiyor. Bunun devamını Nazilli’de gelmesini temenni ediyoruz çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Yayın dünyasının bütün renklerini bir araya getirdiklerini ve fuar alanında başarılı bir örnek oluşturacaklarını söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Ülkemizde kitap okuma oranı son 10 yılda yüzde 30’dan yüzde 40’lara çıkmıştır. Bu artış sevindirici ancak hala yeterli düzeyde değil. Bu noktada ailelere büyük görev ve sorumluluklar düşmekte. Hedefimiz Nazilli’mizi Türkiye’nin en çok okuyan kenti haline getirmek” diye konuştu.

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158