banner223
banner222

Bakan Karaismailoğlu: Bütün dünya bilsin ki uzay vatanda da iddialıyız

Bakan Karaismailoğlu: Bütün dünya bilsin ki uzay vatanda da iddialıyız

“Uydu Teknolojileri Haftası” kapsamında, etkinlikte konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizin beşinci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A uzaya gönderilmek üzere fırlatıldı. Bütün dünya bilsin ki, Uzay Vatan’da ve Siber Vatan’da giderek artan bir iddia ile yolumuza devam edeceğiz” dedi

Gözlem veya haberleşme uydularının ötesinde, geleceğin uzayda olduğu gerçeğine odaklanarak uydu teknolojilerine yapılan yatırımları her geçen gün arttırdıklarını belirten Bakan Karaismailoğlu, ülkemizin beşinci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A’nın uzaya gönderilmek üzere fırlatıldığını anımsattı.

Karaismailoğlu, yaptığı konuşmada “Bütün dünya bilsin ki, Uzay Vatan’da ve Siber Vatan’da giderek artan bir iddia ile yolumuza devam edeceğiz. Yıllarca hayal dahi edilemeyen projeleri bir bir hayata geçirerek, bu ülkenin pırıl pırıl çocuklarına, hayallere sınır koyulamayacağını gösteriyoruz. Türksat 5A ülkemizde yayıncılık hizmetlerinde yeni bir çağ açtığı kadar, hizmet ihracatı anlamında da ülkemize güç kazandırmaktadır. 30 yıl süre ile uzayda hizmet verecek olan Türksat 5A uydumuzun manevra ve hizmet ömrü, diğer uydularımıza kıyasla çok daha uzun olacak. 12 kW güce sahip olacak Türksat 5A’nın ağırlığı 3 bin 500 kilogramdır.” dedi

“KENDİ TEKNOLOJİSİNİ ÜRETEN TÜRKİYE, ULAŞIM VE HABERLEŞMENİN HER ALANINDA YENİ BİR ÇAĞ YAKALADI”

Ülkede uydu ve uzay çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, 5A’nın ardından uzaya gönderilecek olan Türksat 5B uydusunun da test aşamalarının devam etmekte olduğunu ifade eden bakan Karaismailoğlu şunları söyledi:

“Türksat 5A ve Türksat 5B uydularımızın hizmete girmesiyle birlikte, Türkiye’nin frekans hakları korunurken, gelecek yeni nesil haberleşme uyduları için yeni frekans hakları elde etmiş olacağız. Kendi teknolojisini üreten, yerli ve milli kaynaklarını seferber ederek ulaşım ve haberleşmenin her alanında yeni bir çağı yakalayan Türkiye’mize çok yakında bir başka müjdemiz daha olacaktır. Yerli ve milli uydumuz 6A’nın da uzay vatanda yerini alacağı günler yakındır. Türksat 6A’nın üretimi, mühendislik modeli ile uçuş modelinin entegrasyon faaliyetleri eş zamanlı olarak devam etmektedir. Türkiye’de son on sekiz yılda hızlanan uzay ve haberleşme çalışmaları sayesinde Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde, kendi uydusunu kendisi yapabilen Dünya’nın sayılı ülkeleri arasında yerimizi alacağız.”

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158