banner223
banner222

Kuyucular direnmeye devam ediyor

Kuyucular direnmeye devam ediyor

Efeler İlçesi’ne bağlı Kuyucular Mahallesi’nde Jeotermal Enerji Santrali uygulamasına karşı direnen vatandaşlara Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay destek verdi. 
Başkan Atay, JES istemeyen Kuyucular direnişini ziyaret ederek, halkın her zaman yanında olacağını hatırlattı. Bir gün önce şirketin sınır belirlemek için santralin etrafına tel örgü çekmesi halk tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bunun üzerine taraflar arasında çıkan tartışma sonucu arbede yaşanmış ve bir vatandaş yaralanmıştı. Şirketi ve halkı karşı karşıya getiren tel örgü krizinde gülen taraf Kuyucular halkı oldu ve şirketin sınır çekmesi engellendi. Sabah saatlerinde şirketin karşısına kurdukları çadıra direnmek için gelen halkın mutluluğu kısa sürdü. Bir gün önce tel örgü çekilmesini durduran vatandaşlar bir gün sonra şirketin etrafında tamamlanmış tel örgüler ile karşılaştılar. 

“BEN YANINIZDAYIM”
Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, yaşam hakkının savunulmasının siyasi bir mesele olmadığını hatırlatarak, “Bu toprakları kimsenin zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Bunu yaparken elbette direnme hakkımızı kullanacağız ama yasal olarak” dedi.
JES’in bulunduğu bölgeye vatandaşı korkutmak için silahlı kişiler geldiği iddiasına karşı Efeler Belediye Başkanı Atay, “Kavga yok, dövüş yok. Bir kişi silahla gelirse ben geleceğim merak etmeyin. Hiç kimse benim halkımı silahla korkutamaz, ben yanınızdayım” dedi. 
Ayçep Başkanı Mehmet Vergili ise süreç içerisinde çivi dahi çakamayacaklarını ifade ederek, şirkete usulsüz hareket ettikleri gerekçesi ile dava açtıklarını söyledi.

YORUM EKLE
liste
SIRADAKİ HABER

banner158